Kerstmis

Voor Guus Meeuwis dit jaar even geen vrede op aarde met Kerstmis. Hij staat namelijk op voet van oorlog met zijn nieuwe buren. Guus laat zijn huis slopen en dit zet kwaad bloed in de buurt. Het ’kedeng kedeng’ van de sloopmachines veroorzaakt de nodige irritatie. Guus lijkt hier niet wakker van te liggen, hij kruipt vredig tegen zijn eigen kerstster Manon aan. In Huize Hazes heerst een tevreden rust. Roxeanne geniet met haar verloofde Erik van de eerste Kerstmis met zoontje Fender. De komst van de kleine heeft haar hele leven veranderd. Ook haar figuur ziet er anders uit dan voorheen. ”Ik ben dertig kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap”, klaagt Rox. Ze heeft zichzelf op ratsoen gezet, het gezellige babyvet gaat eraf, zo belooft de Hazes-telg. Of Roxeanne met de feestdagen op een wortel gaat knagen is nog maar de vraag. Dikke kans dat ze toch wat calorierijke kerstkransjes naar binnen zal schuiven. En gelijk heeft ze.

Ook Django Wagner vreest zich niet in te kunnen houden aan de kerstdis. Hij zou dolgraag wat kilootjes willen afvallen, maar het lijnen valt hem zwaar. Met Kerstmis wil Django samen met zijn familie heerlijk kunnen genieten. En daar hoort nou eenmaal lekker en veel eten bij, zo vindt de zingende Bourgondiër. Carlo Boszhard wil ook smikkelen in de decembermaand. Al moet hij eerlijk bekennen zelf geen keukenprins te zijn. ”Ik kan nog geen ei koken”, zo laat hij ons weten.

Koken kan Gordon als de beste, en dan vooral van woede. Zo smoorverliefd als hij was op het oogverblindend knappe fotomodel uit Zuid-Afrika, zo snel was de liefde bekoeld toen de twee heren elkaar weer zagen in het mooie Amsterdam. De bom barstte eigenlijk direct al nadat vriendje Ryk voet op Nederlandse bodem zette. Goor is weer alleen… Hij vraagt zich ongetwijfeld in zijn uppie af of dit de laatste eenzame kerst voor hem zal zijn? Ik hoop dat uw feestdagen een stuk gezelliger zijn… Geniet ervan!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie