André Hazes Insta

Klussen

Er valt helemaal niets positiefs over het coronavirus te zeggen. COVID-19 heeft voor veel zorgen en verdriet gezorgd. Het enige lichtpuntje is wellicht dat onze huizen helemaal aan kant zijn. Want tijdens de thuisisolatie is heel Nederland massaal aan het poetsen, opruimen en klussen geslagen. Onze huisjes blinken als nooit tevoren. De doe-het-zelf-winkels hebben de kassa lekker laten rinkelen. Samantha Steenwijk blijkt een vaste klant in de bouwmarkt te zijn geweest. ”Ik ging alle klusjes doen waar ik me al drie jaar aan erger”, zegt de zangeres. Een keuken plaatsen, de badkamer verbouwen, Samantha draait haar hand er niet voor om.

Of André Hazes ooit een hamer in zijn hand heeft gehad, betwijfel ik. Daar maakt hij zijn zwart gelakte vingers vast niet vuil aan. Dré houdt het liever bij zijn zang-klussen in het land. De zanger is mega-populair in Nederland en België. Wie had ooit kunnen denken dat hij zijn vader zou evenaren? Natuurlijk, Dré heeft zijn achternaam mee, dat scheelt toch een slok op een borrel als je wil doorbreken. Toch stelt hij vooral op eigen kracht naam in de showbizz te hebben gemaakt. Hij timmert al jaren lekker aan de weg met als gevolg dat zijn bankrekening werkelijk explodeert. Al dat harde werken eiste zo’n twee jaar geleden wel z’n tol. Dré moest noodgedwongen rust nemen, hij was oververmoeid.

Ook de afgelopen tijd zat André aan huis gekluisterd, dit keer door het coronavirus. Dat hij niet kon optreden was natuurlijk spijkerhard. Zijn collega-artiesten gingen eveneens door een moeilijke tijd. Geen optreden betekent immers geen inkomsten. Dreetje zit er gelukkig warmpjes bij, ook zonder inkomsten zingt hij het wel even uit. Het jonge podiumbeest geniet van de rust en van zijn gezin. Al weten we allemaal dat André een hang heeft naar aandacht. Het moet hem zwaar vallen dat zijn publiek hem niet toejuicht. Hoelang houdt Dré dit rustige leventje nog vol? Wanneer komt de man met de hamer?

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen