Eigen Huis En Tuin

Klussen

Het nieuws dat ’Eigen Huis & Tuin’ in de huidige vorm niet meer op tv zal komen, is bij de kijkers spijkerhard binnengekomen. Niet alleen de vele fans van het klusprogramma zijn de kluts kwijt, ook de oud-presentatoren betreuren de beslissing van de RTL-directie. Quinty Trustfull, dochter van een timmerman, heeft jaren met veel plezier aan het programma gewerkt. ”Dat ’Eigen Huis & Tuin’ nu verdwijnt of sterk verandert, zullen heel veel mensen jammer vinden. En ik met hen, ik zal het programma missen.” Tuinman Lodewijk Hoekstra zat van 2004 tot 2016 met zijn handen in de klei om ons tips te geven. Lodewijk is blij dat hij eerder zelf ontslag nam: ”Ik ben een nieuwe weg ingegaan, misschien wel net op tijd”, klinkt het opgelucht uit zijn mond.

Wie eveneens een nieuwe weg is ingeslagen, is ons aller Viola Holt. De oud-presentatrice duikt de studio in als zangeres. Viola kijkt er enorm naar uit om haar gouden keeltje te laten horen. Toen ze werd gevraagd om dit klusje te klaren, twijfelde ze geen moment. ”Ik heb in het verleden een klassieke opleiding gevolgd. Ben een sopraan”, zegt Viola trots. Patricia Paay zong in het verleden ook een aardig moppie. Met de Star Sisters trok ze door heel het land. Die tijd ligt achter haar… Paay zingt allang niet meer het hoogste lied. Hoogstens een klaagzang. Want het zat de diva niet mee de laatste jaren. Ze kreeg klap na klap voor haar parelwitte kiezen. Paay stond vaker voor de rechter dan de gemiddelde kruimeldief. Een heupoperatie zorgde eveneens voor veel ellende. En nog steeds heeft ze het moeilijk.

Al staan senioren tegenwoordig gerust hun mannetje. Erica Terpstra reist op haar ouwe dag nog de wereld rond, Sonja Barend zagen we geregeld bij ’DWDD’ en Willeke Alberti staat te springen om het podium weer op te gaan. Werd je vroeger met het eerste zichtbare rimpeltje prompt van de buis gehaald, tegenwoordig mogen ouderen gelukkig weer gezien worden. Sterker nog, de senioren krijgen klus na klus en timmeren nog altijd lekker aan de weg!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen