Maxima Mbo

Koningin Máxima bezocht MBO Utrecht

Koningin Máxima heeft eind vorige week een werkbezoek gebracht aan MBO Utrecht, waar ze een online les en een praktijkles ICT bijwoonde. Het bezoek stond in het teken van de impact van de coronapandemie op het onderwijs, stages en het welzijn van docenten en studenten.

De impact van de coronamaatregelen op het middelbaar beroepsonderwijs is groot. De ruim 500.000 studenten kunnen beperkt naar school voor onder meer praktijkonderwijs in aangepaste vorm en krijgen online les.

Met de schoolbestuurder, docenten en studenten sprak de Koningin over hun ervaringen met onderwijs op afstand en over manieren waarop praktijkgericht onderwijs toch doorgang kan vinden. Na een ontmoeting met medewerkers van de facilitaire ondersteuning bezocht de Koningin een ‘stagesimulator’. In de kantine van de school is een mobiele studio gecreëerd waardoor de studenten van de opleiding podium- en studiotechniek toch ervaring kunnen opdoen.

Het bezoek werd afgesloten met een rondetafelgesprek dat via een livestream voor de medewerkers van MBO Utrecht wordt uitgezonden. 

Maxima Mbo 2
Foto’s: MBO Raad

Gerelateerde artikelen