Staatsiefoto Koning Willem Alexander En Koningin Maxima In Burgerzaal 2018 Erwin Olaf Liggend

Koningshuis spreekt zich uit over geweld tijdens coronarellen

Koning Willem-Alexander (53) en Koningin Máxima (49) hebben zich uitgelaten over het geweld rondom de rellen die plaatsvinden naar aanleiding van de avondklok. Al dagenlang zijn er rellen door heel Nederland, omdat mensen het niet eens zijn met de invoer van de avondklok.

In onder andere Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch zijn winkels kort en klein geslagen, ziekenhuizen bekogeld en is er geweld gepleegd. De schade voor ondernemers is groot en politiemensen maken overuren. Via een statement op social media laat ons Koningshuis zich uit over de recente gebeurtenissen.

‘Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!’ luidt het statement.

Ook de getroffen ondernemers worden kort toegesproken. ‘Wij voelen mee met alle ondernemers en anderen die getroffen zijn door geweld. En wij zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties van mensen om elkaar te helpen.’

Foto: RVD

Gerelateerde artikelen