Last van eelt op je voeten?

Eelt verwijderen

Heb jij ook last van eelt op je voeten? Je bent de enige niet! Vrijwel alle mensen hebben in meer of mindere mate last van eeltvorming onder hun voeten. Hieronder leggen we uit wat eelt precies is, en hoe je er het beste van af kunt komen.

 

Wat is eelt eigenlijk?

Zoals je misschien wel weet bestaat je huid uit verschillende lagen. Eelt is een verdikking van de bovenste laag huidcellen van de opperhuid. Het wordt veroorzaakt door een plaatselijke druk of wrijving. Als gevolg van die druk of wrijving maakt je lichaam vlak onder de bovenste huidlaag meer nieuwe cellen aan, als een soort van beschermingsmechanisme. Wanneer er meer nieuwe cellen worden aangemaakt dan er afsterven, ontstaat er een opeenhoping van huidcellen: eelt. Het vormt zich bij de meeste mensen onder de hiel en de bal van de voet en aan de zijkant. Sommige mensen hebben ook last van eeltvorming tussen of zelfs op hun tenen. Een dun laagje eelt onder je voeten is helemaal niet erg en zelfs wel prettig. Maar een teveel aan eelt kan pijnlijk zijn en bovendien tot allerlei andere klachten leiden, zoals likdoorns (eksterogen) en kloven. Het is dan ook zeker aan te raden om overtollig eelt zo snel mogelijk weg te halen.

 

Wat zijn de beste manieren voor eelt verwijderen?

Heb je veel last van eelt, dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt verwijderen. Zo zou je bijvoorbeeld een puimsteentje of een eeltrasp kunnen gebruiken. Maar dit zijn erg tijdrovende methodes. Een puimsteentje is meestal ook niet effectief genoeg, en bovendien kun je met zo’n eeltrasp heel makkelijk je huid openhalen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is er nu een betere oplossing: de Silk’n MicroPedi,  de elektrische voetvijl van Silk’n!

SilknMIcroPediClassic_3

Wat zijn de voordelen van de Silk’n MicroPedi?

De Silk’n MicroPedi is een elektrische voetvijl, voorzien van een automatisch ronddraaiende cartridge die per seconde maar liefst 30 keer ronddraait. Hierdoor hoef je niet heen en weer te wrijven, zoals bij een gewone voetvijl of een puimsteentje. De MicroPedi wordt geleverd inclusief twee verwisselbare micromineraalroller.  De Silk’n MicroPedi werkt niet alleen veel sneller maar is ook veel veiliger dan metalen eeltraspen, schrapers en mesjes. En omdat het apparaatje op 2 AA-batterijen werkt, heb je geen last van snoeren die in de weg zitten. Je eelt verwijderen met de Silk’n MicroPedi is helemaal pijnloos; eelt bestaat ten slotte uit dode huidcellen. Ruwe, droge en eeltige voeten worden snel en effectief weer glad, en het bijhouden is een fluitje van een cent!

 

Tip!

Een wekelijkse behandeling met de Silk’n MicroPedi is de ideale manier om van je eelt af te komen. Als je je voeten daarnaast ook nog dagelijks insmeert met een vette crème (bijvoorbeeld ’s avonds voor je gaat slapen, met een paar dikke sokken erover), blijft je huid lekker zacht en zal je merken dat de eeltvorming steeds minder wordt.