Leeftijd

Vijftig worden, het is toch een dingetje. Sommige mensen raken er zelfs in een flinke dip van. Nergens voor nodig, weet ik uit ervaring. ’Vijftig is het nieuwe veertig’, roep ik altijd dapper. Sterker nog, Abraham of Sarah zien, is dé gelegenheid voor een spetterend feest. Vier het leven! Dit jaar tikken veel bekende Nederlanders de middelbare leeftijd aan. Een mijlpaal voor Mabel, de prinses wordt deze zomer vijftig.

Martijn Krabbé vierde eerder dit jaar al zijn vijftigste verjaardag, als vrijgezel weliswaar. Want na diverse lijmpogingen is zijn relatie met danseres Noi wederom op de klippen gelopen. Om zijn nieuwe levensjaar toch vrolijk in te luiden, is Martijn op vakantie gegaan met zijn kinderen. In Thailand probeert hij zijn verdriet om de breuk een plekje te geven. Met een cocktail in zijn hand laadt Martijn de batterij weer op, terwijl zijn ex-vriendin de bloemetjes buiten zet op zonnig Curaçao. De RTL-presentator had zich het leven op z’n vijftigste toch vast anders voorgesteld. Maar je hebt nou eenmaal niet alles in de hand.

Dit weet Astrid Joosten als geen ander. Zij loopt al zestig jaar op deze aardkloot rond en kent het klappen van de levenszweep maar al te goed. Enkele jaren geleden overleed haar grote liefde. Echtgenoot Willem liet een grote leegte achter, het gemis was enorm. Astrid zal hem nooit vergeten, de liefde tussen haar en Willem valt niet te evenaren. Maar er is wel weer een leuke man in haar leven gekomen, iemand die haar weer laat stralen en bruisen. In Amsterdam zegt men het namelijk zeker te weten dat Astrid een relatie heeft met haar leeftijdsgenoot en goede vriend Felix Rottenberg. Wat een heerlijk nieuws, wie gunt Astrid dit nou niet? Wat heerlijk om op je zestigste weer stapelverliefd te worden. Zo zie je maar dat liefde echt geen leeftijd kent… Dat geeft al die Sarahs en Abrahams vast ook weer goede hoop!

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie