Pexels Photo 1640774

Lekker koken met Rudolph, maar let op het energieverbruik

Meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen kookt en bakt dagelijks de sterren van de hemel. Niet in zijn thuiskeuken maar vooral in opnamestudio’s. Zijn loopbaan voor televisie startte hij als kok in het televisieprogramma Life & Cooking, en krijgt vaste televisiegrond onder de voeten als hij programma’s gaat verzorgen voor 24Kitchen.

Mogelijk maakt Rudolph zich nauwelijks druk over of hij kookt op een gaskookplaat, via inductie of keramisch. Wist u trouwens dat koken op inductie het minst belastend is voor het milieu? Een inductiekookplaat heeft een lager energieverbruik en een hogere snelheid.

Als we daarna afwassen blijkt het in een teiltje nog altijd zuiniger dan met een afwasmachine, mits u niet de kraan laat lopen en ook nog eens gaat voorspoelen. In dat geval verbruik je zoveel water en warmte via de boiler dat u beter de afwasmachine aan had kunnen zetten.

Wie hier bewust mee om wil gaan, zou ook eens energieleveranciers vergelijken moeten toepassen. Heeft u een afwasmachine en een stoomoven, of wast u met de hand af en bakt u uw Rudolph’s Bakery taart in een elektrische over? Het maakt allemaal verschil en u kunt er, als u er bewust mee omgaat, flink op besparen.