Boekpresentatie Gewoon Andre

Leveringsproblemen met het boek ‘Gewoon André’

Lullig voor André van Duin en de werkelijke schrijver van zijn boek, Bert Kuizenga. Er zijn problemen met het pas verschenen boek ‘Gewoon André’ dat sinds 18 oktober beschikbaar had moeten zijn in iedere boekwinkel. André vertelt het Party als eerste: “Het boek is uit de handel gehaald, want ze waren niet goed gebonden ofzo. Ik geloof dat ze aanstaande vrijdag 29 oktober pas weer in de winkel komen.” Dat is voor André en de boekenmaker Bert natuurlijk wel even een tegenvaller, aangezien André juist op dit moment overal te zien en te horen is over het boek. Maar wellicht maakt de geweldige acteur, presentator en komiek de honger naar het boek bij de mensen ook wel groter, waardoor er straks een enorme run op een exemplaar ontstaat als het weer te verkrijgen is.

Is het een complete biografie over André? Nee. Acteur, presentator en goede vriend Bert Kuizenga – die in 2005 in de revue naast hem op de planken stond – sprak makkers, vriendinnen, vakgenoten en André, die zich altijd -en dus ook in het boek- volop in zijn ziel laat kijken.

Naast gesprekken bij André thuis sprak Bert Kuizenga met Matthijs van Nieuwkerk, Youp van ’t Hek, John de Mol, Joke Bruijs, Danny Vera, Jan Slagter, Simone Kleinsma, Ron Brandsteder, Edwin Evers, Gijs de Lange, Kees Hulst, Gerdi Verbeet,  Janny van der Heijden, Cornald Maas, Eric van Tijn, Joop van den Ende, Tim Oliehoek, Frans Mulder, Caroline Tensen en Freek de Jonge. Bert zegt: “André wordt 75! Bij uitstek een moment om stil te staan bij de man met een carrière van bijna zestig jaar die zich de laatste jaren helemaal opnieuw heeft uitgevonden. Van komiek tot presentator en serieus acteur.”

Foto: Brunopress