Liefdevol boek over Koos Alberts

Op 37-jarige leeftijd breekt metselaar en snackbarhouder Koos Alberts door met drie hitsingles in de Top 10 van de Nationale Hitparade. Het is de start van een waanzinnige carrière. Tot in 1987 een zwaar auto-ongeluk een dramatische wending aan zijn leven geeft. Met een verlamde stemband en een hoge dwarslaesie knokt hij zich terug naar het podium. Hij blijft één van Nederlands populairste volkszangers en wordt winnaar van vele prestigieuze prijzen. Koos wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is een artiest in hart en nieren tot hij in september 2018 de strijd in een kort gevecht met kanker verliest.

Zijn dochter Christa Krommenhoek schreef onlangs een boek over haar eigen leven en dat van haar liefdevolle ouders. In de gloednieuwe Party 48 een interview met Christa over haar boek en haar vader. Hieronder alvast een voorproefje!

Wil je een leuke anekdote uit het boek met ons delen?

“In de periode dat mijn vader nog niet bekend was, wilde hij op een gegeven moment graag een paard voor mij kopen. Dat leek hem geweldig. Samen gingen we naar Zandvoort, waar iemand een paard te koop had. Ik had nog maar twee lessen gehad, maar die meneer zei dat ik maar even moest gaan rijden. Hij gaf het paard een klap en het dier vloog ervandoor de duinen in; ik hing er meer onder dan dat ik erop zat. Toen ik terugkwam, keek mijn vader me hoopvol aan, want hij wilde het paard graag kopen. Ik zei dat we het niet gingen doen. In het boek is dat een heel grappig stukje geworden.”

Cover De kracht van liefde