Lil’ Kleine lanceert persoonlijke app

Jorik Scholten (26), beter bekend als Lil’ Kleine, gaat iets bijzonders doen voor zijn trouwste fans. Vandaag lanceert de rapper een persoonlijke app met onder andere exclusief videomateriaal, interviews en winacties. Dit doet hij voornamelijk vanwege de coronacrisis, zo liet Jorik weten aan ANP. “De interactie met fans is ver te zoeken nu, die je normaal bij optredens en meet & greets wel hebt.”

De content op de Lil’ Kleine app is exclusief en intiemer dan op wat hij op zijn sociale media deelt. Zo deelt de rapper er vlogs van zijn dagen thuis. “Mijn trouwste fans kunnen mij zien wakker worden in bed”, zegt hij. “Dat krijgen mijn 1,7 miljoen Instagramvolgers niet te zien.”

Met de app, die voor 2,99 euro per maand te downloaden is, wil hij verder bouwen aan een community voor zijn fans. “Het idee is om daar ook weer exclusieve vipkaarten te verkopen, zodra ik weer mag optreden,” vertelt Jorik. De abonnees maken daarnaast kans op exclusieve winacties van zijn kledingmerk Jorik. Ook kunnen ze een dagje ‘leven als Lil’ Kleine’ winnen, met een bezoekje aan een juwelier of een ritje in een luxe auto.

De rapper wil er zelf er ‘positiviteit’ uithalen. “Stel je wilt al een jaar naar een optreden van mij, maar dat kan niet, dan kan ik de fan met de app alsnog iets geven. Daar knap ik ook weer van op.” Als hij weer het podium op mag, betekent dat overigens niet het einde van de app. “Ik heb nu al ideeën voor de toekomst van de app.”

Lil’ Kleine is niet de eerste artiest die een persoonlijke app lanceert. Ook de Nederlandse rapper Jebroer lanceerde in oktober een app voor zijn fans.

Beeld: RTL