Lil Kleine Insta

Lil’ Kleine ontkent betrokkenheid mishandeling

Bij de rechtbank in Amsterdam dient vandaag de eerste openbare zitting over de mishandeling van een 28-jarige man in club Olivia op het Rembrandtplein in Amsterdam. Rapper Lil’ Kleine (26) is een van de drie verdachten, maar hij ontkent betrokkenheid bij de mishandeling.

Het OM verdenkt Jorik Scholten – de echte naam van de 26-jarige artiest – met twee mannen uit Boxtel van het medeplegen van mishandeling in de nacht van 6 op 7 december 2019. Het 28-jarige slachtoffer werd volgens het OM door drie mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht gestompt of geslagen. Toen het slachtoffer na een duw ten val kwam, werd hij nogmaals geschopt en getrapt.

Volgens zijn advocaat ontkent Lil’ Kleine de clubbezoeker te hebben mishandeld. Zijn advocaat, Nienke Hoogervorst, heeft de onderzoeksrechter verzocht de aangever en zijn vriend te mogen horen. Dat verzoek is ingewilligd. Vandaag krijgen ook de advocaten van de medeverdachten de kans eventuele onderzoekswensen kenbaar te maken. Dan wordt waarschijnlijk tevens aangekondigd wanneer de inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden.

In de aanloop naar deze eerste openbare zitting werd duidelijk dat de mishandeling waarvoor Lil Kleine wordt vervolgd is vastgelegd op camerabeelden. De advocaat van een van de medeverdachten pleit ervoor dat de bewakingsbeelden tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zullen worden getoond.

Bron: ANP, Beeld: Instagram