maarten-van-der-weijden-zwemmen

Maarten van der Weijden gaat ’thuistriathlon’ doen

Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden (39) gaat op 9 januari een thuistriathlon doen. Dat kondigde de openwaterkampioen van Peking 2008 aan tijdens ‘Ziggo Sport’. Met deze triathlon wil Maarten wederom geld inzamelen om kanker te bestrijden.

De zwemmer, die vorig jaar voor het goede doel de Elfstedentocht zwemmend aflegde, heeft naast zijn huis een zogeheten ‘stromingsbad’ staan, waar hij de zwemafstand in zal afleggen. Vervolgens zal hij op een hometrainer gaan fietsen en rent hij het afsluitende onderdeel op de loopband. Totaal zal hij 3,8 km gaan zwemmen, 180 km gaan fietsen en 22 km gaan hardlopen.

“In deze tijden van corona zijn de zwembaden dicht, daarom moest ik mijn energie op andere manieren kwijt”, aldus Maarten “Zodoende ben ik gaan lopen en fietsen en zo is ook dit idee ontstaan. Het liefst houd ik een evenement waar veel mensen bij kunnen zijn, maar dat gaat nu helaas niet. Daarom heb ik dit bedacht.”

“Het is nog steeds nodig”, stelt Maarten wat betreft het doel van zijn actie. “In Nederland krijgen 100.000 mensen per jaar kanker en sterven er 40.000 mensen aan deze ziekte.”

Beeld: Instagram