maarten-van-der-weijden-zwemmen

Maarten van der Weijden schrapt Elfstedenzwemtocht

De Maarten van der Weijden Foundation heeft vandaag via hun website aangekondigd dat zijn Elfstedenzwemtocht 2020 niet door zal gaan vanwege de huidige Corona-situatie. Van der Weijden heeft besloten om zijn bijna 200 kilometer lange tocht, die van vrijdag 28 augustus tot en met maandag 31 augustus zou plaatsvinden, niet door te laten gaan. “Dat was geen eenvoudige beslissing, want het liefst had ik ook dit jaar veel geld opgehaald voor kankeronderzoek en -projecten. Maar eerlijk gezegd, dat voelt gewoon niet goed,” aldus de zwemmer.

Met blik op aankomende zomer geeft Van der Weijden aan dat hij verwacht dat het leven van iedereen ter wereld nog steeds op zijn kop zal staan. “Mensen hebben hun dierbaren verloren. Zijn zelf nog aan het aansterken. Of zijn aan het bijkomen van de fantastische zorg en ondersteuning die zij geleverd hebben, in welke vorm dan ook. Hoe zeer de kankerpatiënt mij ook aan het hart gaat, dat weten jullie, ik vind dat onze aandacht daar de komende maanden naar uit moet gaan.”

Ondanks de situatie en de annulering van zijn tocht geeft Maarten niet op en geeft hij aan nog bezig te zijn met hoe hij mensen die met kanker te maken hebben (gehad) kan blijven ondersteunen: “Ik laat niet los.”

Maarten van der Weijden genas zelf van leukemie en haalde met zijn zwemacties al miljoenen euro’s op voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar legde hij de tocht langs 11 Friese steden succesvol af, het jaar ervoor moest hij na 163 kilometer stoppen.

Beeld: Instagram

Bron: Maarten van der Weijden Foundation