Maatje

Dat Willem-Alexander uit een heel ander hout is gesneden dan zijn moeder Beatrix wordt steeds duidelijker. Achter de paleisdeuren zal de oudkoningin gerust haar emoties geregeld de vrije loop hebben gelaten, maar zodra ze zich onder de mensen begaf gingen haar traanbuizen resoluut op slot en toverde ze een beleefd glimlachje op haar gezicht. Beatrix toont haar gevoelens niet graag in het openbaar. Haar zoon daarentegen heeft er geen enkel probleem mee om te laten zien wat hem beroert en ontroert in het leven. Onlangs zagen we hem met tranen in zijn ogen aan de media vertellen hoe verdrietig hij en zijn gezin waren om de tragische en plotselinge dood van zijn schoonzusje. Tevens gaf hij aan zijn vrouw Máxima enorm te hebben gemist tijdens zijn staatsbezoek. ”Het is jammer als je maatje er niet bij is”, aldus de koning. Beatrix kan trots zijn op haar oudste zoon, en dat is ze ongetwijfeld ook. In stilte, dat dan weer wel…

Ook Bridget Maasland maakt van haar hart nooit een moordkuil. Van haar ijskonijnenimago is allang geen spoor meer te bekennen; Bridget is helemaal ontdooid sinds de knappe Bram haar leven binnen kwam wandelen. Ze wil het liefst elke minuut van de dag bij haar vriendje zijn… Als Bridget in de vroege ochtend afscheid neemt van hartendief Bram, staat het huilen haar dan ook nader dan het lachen.

Wie ook hard zou kunnen huilen, maar dan van woede, is Patricia Paay. Johan Vlemmix maakt haar het leven zuur. Hij wilde tegen Patricia’s zin een Paay-sekspop op de markt brengen. Via de rechter probeert de diva hem tegen te houden. Woest is Paay op de Oranjegek. Vlemmix is weer eens te ver gegaan, hij kan soms geen maat houden.

Als het op maat houden aankomt, moeten we ook niet bij Erica Terpstra zijn. Vooral aan een lekker visje kan de oud-politica maar moeilijk weerstand bieden. Party sprak de reislustige kanjer op een haringfeestje… Waar Erica, u raadt het al, haar tanden hongerig zette in een kakelvers maatje!

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie

Gerelateerde artikelen