Marieke Elsinga werd vaak afgewezen…

0

Marieke Elsinga begrijpt mensen niet die roepen dat ze zou moeten kiezen tussen radio en televisie. Ze wijst erop dat ze prijzen pakt voor beide media. Dat is te lezen op Instagram. De prijzenkast van Elsinga puilt uit, geeft ze aan. Ze vindt het geweldig dat Nederland haar zo massaal omarmt. “Zeven jaar geleden ging ik ervoor: mijn droom om presentatrice te worden najagen. Ontslag nemen, in de horeca bijverdienen en uren en uren ervaring opdoen. Lokale omroepen, stage, nachtradio.”

Het was vallen en opstaan, aldus Elsinga. “Een schoenendoos vol afwijzingen. Maar wat ben ik blij dat ik heb doorgezet. ‘Je moet wel een keer kiezen tussen radio en tv hè?!’, hoorde ik. ‘Waarom?’”

Elsinga wijst erop dat ze zowel in radio als in televisie erg goed is en daarvoor prijzen pakt. “Hier staan ze naast elkaar. De Televizier Talent Award en de Zilveren Radio Ster en noem het pocherij ze zo op insta te knallen, maar ik doe het omdat ik best wat vaker in m’n eigen arm mag knijpen om te zeggen: ‘Damn, wat ik wilde is gelukt.’” Ze besluit: “Laat het een aanmoediging zijn dat zelf ook te doen.”
bron: Mediacourant
Share.