Marly van der Velden maakt reclame voor WE in ‘GTST’

Goede Tijden Slechte Tijden wordt vanaf deze week doorspekt met reclame voor WE Fashion. Personage Nina Sanders (Marly van der Velden) krijgt de opdracht om een ‘party collectie’ te ontwerpen voor WE, die de GTST-kijker straks daadwerkelijk kan kopen in de winkel. Dat heeft RTL 4 laten weten. RTL 4 spreekt van een ‘unieke stap in de wereld van branded content’. Het station spreekt van een ‘verregaande samenwerking’ met soapproducent Endemol en adverteerder WE Fashion.

De verhaallijn is speciaal geschreven rond het karakter Nina Sanders. In de serie krijgt Nina de kans haar droom om modeontwerper te worden te verwezenlijken. Van WE Fashion krijgt ze de opdracht om een party collectie te ontwerpen.

Wat het project uniek maakt, is de diepe verwevenheid van fictie en werkelijkheid, aldus RTL. “Via branded content-momenten in de serie, wordt de kijker meegenomen tijdens het ontwerpproces van Nina.”

Vanaf vandaag wordt de samenwerking tussen de partijen zichtbaar. In deze week krijgt Nina de opdracht van WE Fashion, er wordt toegewerkt naar een finale in week 46 en vanaf 16 november is de Nina x WE Fashion-collectie met 15 items te koop.

Jurian van der Meer, commercieel directeur van Endemol, stelt dat het doorspekken van GTST met WE-reclame de kijker de mogelijkheid biedt om ‘de content op diverse manieren tot zich te nemen’.

Chantall Olthoff, marketingdirecteur van WE Fashion, vult aan: “Na de jarenlange succesvolle samenwerking tussen WE Fashion en RTL rondom The Voice Kids, zijn we blij met dit nieuwe niveau van branded content.”

bron: Mediacourant