Mart Hoogkamer Insta

Mart Hoogkamer scoort monsterhit

Het leven lacht Mart Hoogkamer toe. De zanger scoort hoge ogen met zijn nieuwe single Ik Ga Zwemmen

Precies een jaar geleden brak zanger Mart door met het bekende filmpje waarop hij, op het strand in zijn zwembroek, Unchained Melody zong. Een jaar later lijkt hij DE zomerhit van 2021 in handen te hebben. Heel Nederland zingt Ik Ga Zwemmen uit volle borst mee.  

Mart Hoogkamer kan zijn geluk niet op. Ik ga zwemmen is op de eerste plek beland in de Spotify Top 200. Daarmee is de hit het meest gestreamde nummer van Nederland. Een unieke prestatie, want nog nooit stond een volkszanger überhaupt in de top vijf van de muziekstreamingsdienst. Daar blijft het niet bij, want Ik ga zwemmen schoot gisteren ook de Top 40 binnen als hoogste nieuwe binnenkomer op 19.

De aanstekelijke zomerplaat is een klein uitstapje voor Hoogkamer, die eigenlijk vooral vertolkingen van levensliederen doet. Maar in dit nummer rapt de de 23-jarige Leidenaar zelfs een stukje. Twee jaar geleden ontstond het nummer tijdens een schrijfkamp met onder anderen Lange Frans. Het was een bloedhete periode dus werd er op een gegeven moment geroepen dat men zin had om te zwemmen. Waarop de volkszanger meteen antwoordde: ,,Ja in Bacardi Lemon.” Een dikke hit, zo blijkt nu.

bron: Shownieuws & AD / foto: Instagram