Mediteren

Ook in glamourland is het weer vakantietijd; massaal pakken onze BN’ers het vliegtuig om te bakken en braden op de zonovergoten Costa’s. Getuige onze fotoreportage is Ibiza ook dit jaar weer enorm in trek. Hutjemutje liggen onze sterren naast elkaar te zonnebaden op het piepkleine feesteiland, terwijl de andere badgasten zich schaamteloos aan hen vergapen. Je moet er maar zin in hebben om zelfs op je vakantie nog volop in de aandacht te staan, mijn feestje zou het niet zijn.

Ook Robert Jensen heeft daar duidelijk helemaal geen zin in. Hij heeft geen enkele behoefte aan aandacht. De presentator met een tong zo scherp als een scheermes heeft er zelfs een handje van om lange tijd volledig van de radar te verdwijnen. Sinds de stekker in 2013 uit zijn talkshow werd getrokken, verdween Robert helemaal uit beeld. Niemand wist waar hij uithing of waar hij mee bezig was. Onze fotograaf kwam hem vorige week plots tegen in Amsterdam. Zijn leven in de schaduw bevalt Jensen zo te zien meer dan uitstekend. Hij oogt vrolijk en heeft zich het leven zichtbaar goed laten smaken. Robert gaf eens toe graag te mediteren. Het beeld van Robert Jensen die zijn grote lichaam in de lotushouding probeert te wurmen, kunnen we onmiddellijk verwerpen. Want Robert komt namelijk naar eigen zeggen tot bezinning door vele uren zwijgend voor zich uit te kijken. Op een terrasje. Met een fles wijn. Robert noemt dat mediteren, wij noemen dat gewoon ’gezelligheid’.

Voor Estavana, Naomi en Dafne voorlopig even geen gezelligheid. Zij moeten de komende weken flink aan de bak op de Olympische Spelen. Naar verwachting gaan de drie beauty’s enorm in de prijzen vallen; laten we hopen dat het inderdaad gouden medailles zal regenen. Wat zullen die meiden zenuwachtig zijn. Misschien dat meditatie hen rustig kan houden? Nemen wij het terrasje en de fles wijn wel voor onze rekening…

Tot volgende week,
Chantal Braspenning
Hoofdredactie