toppop-jubileum

Muziekprogramma Toppop viert 50-jarig jubileum

Het populaire muziekprogramma Toppop, wat tot 35 jaar geleden werd gepresenteerd door Ad Visser (73), bestaat alweer 50 jaar, maar nog steeds wordt de presentator dagelijks benaderd door mensen om het over de show te hebben.

Visser vertelt aan De Telegraaf dat het hem is opgevallen dat hij tegenwoordig vooral door jongeren wordt aangesproken: “Dat zijn jongeren die er iets romantisch van maken, het programma beleeft een tweede jeugd op YouTube. Het archief heeft wereldwijde belangstelling.” Het maakt dan ook niet uit waar de presentator zich bevindt, mensen weten hem altijd te vinden: “Als ik in China ben is er ook altijd wel iemand die in die tijd in Nederland gewerkt heeft. Waar ik ook ben, het is nog nooit niet geweest dat er mensen naar mij toekomen”.

De komende weken zal Visser in het programma Het Beste Van 50 jaar Toppop terugblikken op de populaire televisieshow. In de Toppop-studio traden wereldsterren als Ozzy Osbourne, David Bowie, The Jacksons en de BeeGees op. Kijkers raakten gehecht aan de “mega-decors met giga-trappen”, vertelt de presentator. “Mensen hadden echt het gevoel dat een artiest bij hun in de huiskamer aan het optreden was. Die keer dat Iggy Pop een palmpje had verbogen op het podium leverde een storm aan reacties op. Dat zegt ook wel iets over hoe de kijkers meeleefden. Het programma is Nederlands erfgoed geworden.”

Beeld: AVROTROS