Ouwe bes

Soms realiseer je je plotseling dat de afgelopen jaren voorbij gevlogen zijn. Al doe ik uiteraard nog altijd enorm mijn best om jong, flashy en hip te zijn, als je het met de huidige jeugd gaat hebben over de tijd dat je nog naar zwart-wit televisie hebt gekeken, voel je je toch even stokoud. Laat staan als ik zo’n jong gezichtje tijdens mijn enthousiaste bloemlezing over de tv-helden van weleer -zoals Mies Bouwman, Sonja Barend en Henny Huisman – op standje volslagen onbegrip zie springen, weet ik genoeg: ze vinden mij een ouwe bes! De jeugd van nu heeft geen idee wie mijn helden van vroeger zijn, zij houden zich bezig met vloggers en bloggers en daar weet ik dan weer verdraaid weinig van. Ach, dan maar een ouwe bes. Wat kan het me ook schelen.

Ik kan er nou eenmaal niets aan doen dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg als ik de Party van deze week doorblader en de mij zo vertrouwde gezichten zie van Mies, Sonja en Henny. Ik word daar blij van, kijk nog altijd tegen hen op. Wil graag weten hoe het met ze gaat. Als ik dan zie hoe Sonja Barend met haar man gezellig aan het winkelen is, een visje eet en hoe die twee op hun gemak naar huis kuieren, dan ben ik toch weer even gerustgesteld. Ze zijn er nog, we kunnen nog steeds van hen leren… Ook al willen Mies en Sonja niet echt meer in de spotlights staan, zo nu en dan verschijnen ze toch nog in ’DWDD’ om hun expertise ergens op los te laten. Die twee hoogbejaarde dames weten nog steeds van wanten, hebben het allemaal nog prima op een rijtje in hun bovenkamer.

Sterker nog, ze hebben vaak meer zinnigs te zeggen dan menig jonge meid op tv. Dat maakt dat ik het helemaal niet zo erg vind dat ik in de ogen van sommige pubers al een ’ouwe bes’ ben… Ik voel me fit en jong en heb nog zo’n dertig jaar te gaan eer ik net als Sonja de 80 aantik. Zij en Mies zijn voor mij het absolute voorbeeld dat er helemaal niets mis is met ouder worden! Als ik later een slimme, stoere, pittige, dappere en goedlachse oudere dame mag worden zoals Sonja en Mies, dan teken ik daar direct voor.

Chantal Braspenning

Hoofdredactie

Gerelateerde artikelen