Emile Ratelband Insta

Over de grens

Emile Ratelband houdt het voor gezien in Nederland, hij woont inmiddels ver over de grens. De man die ooit bekend stond als positiviteitsgoeroe heeft zijn buik namelijk helemaal vol van ons ikkerlandje. In Thailand ziet hij de toekomst wel zonnig in. ”Hier heb ik geen gezeik aan mijn kop.” Dit jaar verwacht Emile (72) zijn negende kind. Wie de moeder van zijn baby is, houdt hij geheim. Wel geeft Emile de naam prijs van de zoon die binnenkort geboren wordt. ”Ik vernoem hem naar Willibrord Frequin.”

Zowel Emile als Willibrord stonden er in de tijd dat ze veel op de buis te zien waren om bekend graag de grens op te zoeken. De Tjakka-kreet van Ratelband horen we (gelukkig) al lange tijd niet meer en ook Willibrord zien we niet meer met gestrekt been en gebalde vuisten op tv knokken voor de zwakkeren in de maatschappij. De heren genieten, ieder op hun eigen manier, van het leven en hun ouwe dag.

Willeke van Ammelrooy (77) denkt er niet aan om te stoppen met werken. Zodra de theaters weer open mogen, is ze te zien in ’The Mousetrap’ van Agatha Christie. Willeke houdt van haar vak. Al moet ze eerlijk bekennen dat het er in het verleden soms heftig aan toeging achter de schermen. Meermaals had ze te maken met grensoverschrijdend gedrag. Voor sommige rollen werd haar gevraagd eerst met een invloedrijke man naar bed te gaan of het geslachtsdeel van de regisseur te beroeren… ”Het was zo gênant”, blikt de topactrice terug.

Gênant zijn ook de beschuldigingen die Marco Borsato onlangs om zijn oren kreeg. De aangifte van grensoverschrijdend gedrag zal hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Ook voor zijn geliefde Leontine moet dit een gitzwarte bladzijde in haar leven zijn. Dat ze vergevingsgezind is, heeft ze al bewezen door Marco terug te nemen nadat zijn avontuurtje met Iris Hond aan het licht was gekomen. Zal Leontine hem blijven steunen of is de grens nu dan toch echt bereikt?

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Instagram