Studio Vi Oranje

Overvaller René van der Gijp biedt persoonlijk excuses aan

René van der Gijp (60) heeft de jongen bezocht die een overval op zijn huis had gepleegd. Dat vertelde de voetbalanalist aan tafel bij ‘Veronica Inside’, toen het gesprek ging over de overval op het huis van PSV-speler Eran Zahavi (33). Vorig jaar werd Van der Gijp zelf ook slachtoffer van een overval thuis.

“Ik ben het gesprek aangegaan met die jongen, want hij wilde zijn excuses aanbieden”, aldus Van der Gijp. “Het was best triest. Daar zit dan een jochie van twintig jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder.”

Van der Gijp vertelt dat de 20-jarige jongen flink was geschrokken van de gebeurtenis, want hij heeft negen maanden vastgezeten. Van der Gijp had geen moeite met de confrontatie, omdat de overval bij hem mislukt is. “Het zou erger zijn als ze echt mijn hersens hadden ingeslagen.”

Younes S. (20) uit Rotterdam wordt verdacht van een mislukte overval op de voetbalanalist, die op 27 april vorig jaar werd belaagd door drie gemaskerde mannen die met slaghamers inbeukten op de ramen van zijn auto. Ze wilden vermoedelijk zijn Rolex-horloge afpakken, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit. Op 4 juni staat hij voor de rechter.

S. is onderdeel van een groep van zes verdachten die meerdere overvallen pleegde. Ook YouTuber Nikkie de Jager werd in augustus vorig jaar slachtoffer. Rotterdammers Hamza T. (22) en Eddie N. (24) worden verdacht van die overval, waarbij een grote hoeveelheid sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton werden gestolen. Ook zij moeten op 4 juni voorkomen.

bron: RTL Boulevard / foto: Leo Vogelzang