Patricia Paay Insta

Patricia Paay geeft update vanuit ziekenhuis: ‘Erger dan gedacht’

Een flinke domper voor Patricia Paay. De showbizzdiva moet nog even wat langer in het ziekenhuis blijven dan gehoopt. “Helaas mag ik nog niet naar huis.”

Begin deze week liet La Paay aan Shownieuws weten dat ze in het ziekenhuis is opgenomen vanwege een complicatie aan haar heup. Maar nu – een aantal dagen later – mag ze nog steeds niet aan huis. “Afgelopen dagen is gebleken dat ik te lang door heb gelopen met de pijn die ik had”, laat ze weten. “Te lang doorgewerkt, omdat het zo druk was.”

Na de drukke tijd realiseerde Patricia zich pas hoe ernstig het allemaal was. “Pas toen ik rust ging houden, bleek de situatie met deze complicatie toch erger te zijn dan gedacht. Ik sta nog niet te dansen maar elke dag even uit bed, aankleden en fysiotherapie.”

‘Heel erg lief’

Hoewel ze nog niet naar huis mag, lijkt het wel de goede kant op de gaan met Patries. “Heel langzaam elke dag een stukje beter. Heb van vrienden, relaties en familie al veel mooie bloemen en kaartjes mogen ontvangen. Heel erg lief. We zijn er nog niet maar ik hoop dat ik letterlijk snel weer op de been ben.”

Val

Het is niet de eerste keer dat Patricia in het ziekenhuis belandt voor een behandeling aan haar heup. Het gaat dit keer dan ook weer om dezelfde heup. In 2018 moest de presentatrice al een heupoperatie ondergaan. Toen ze in mei van dat jaar aan het revalideren was, sloeg het noodlot toe. Terwijl man Robbert beneden bezig was met dweilen en stofzuigen, stond de diva met haar krukken bovenaan de trap. En dat ging vreselijk mis. Ze stond te wankelen op haar benen en viel van de trap.

Nadat ze met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, kreeg ze direct een nieuwe prothese. De presentatrice heeft maanden in een zorghotel moeten verblijven. Aan Shownieuws gaf ze het eerst tv-interview waarin ze openhartig vertelt over deze zware maanden.

bron: Shownieuws / foto: Patricia Paay