Paul Witteman oogde jonger door visagiste

De ogen van Paul Witteman zijn in het echt kleiner dan ze op televisie lijken. Dat onthult de VARA-coryfee in zijn column in VARAgids. Witteman werd jarenlang opgemaakt door zijn vaste visagiste Nelly, maar zij is niet meer. Hij herdenkt haar als een echte vakvrouw. “Mijn ogen leken op tv groter doordat Nelly een zwart lijntje op het onderste ooglid schilderde en zo had ze nog 100 spullen in haar trukendoos die ervoor zorgden dat ik er een stuk fitter uit zag dan voor haar behandeling.“

Twintig jaar lang zorgde Nelly ervoor dat Witteman fris in beeld kwam, zonder glimmend hoofd. “Dat deed ze door kostbaar poeder met een luxe kwast over het gelaat te verspreiden.” Het was een echte schoonheidsexpert, aldus Witteman. “Er waren zelfs kijkers die mij na een dergelijke behandeling een tiental jaren jonger inschatten dan ik was, allemaal te danken aan Nelly.”

In die vele uren achter de schermen bouw je een band op, legt hij uit. “Je vertelt elkaar privézaken die je eigenlijk alleen aan je dierbaren toevertrouwt, alles op basis van discretie. Zo iemand wordt lid van je familie.” Vorige maand is ze overleden. “Ik mis een familielid.”

bron: Mediacourant