Pepijn Gunneweg wil meer muziek in de klas

Alle hoogste groepen van de basisscholen van Nederland worden opgeroepen mee te doen aan de grootste muziekwedstrijd van Nederland. Het project ‘Méér Muziek in de Klas’ zet zich de komende jaren in om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse basisscholen. Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, worden de scholen aangemoedigd zich in…

Alle hoogste groepen van de basisscholen van Nederland worden opgeroepen mee te doen aan de grootste muziekwedstrijd van Nederland. Het project ‘Méér Muziek in de Klas’ zet zich de komende jaren in om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse basisscholen.

Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, worden de scholen aangemoedigd zich in te schrijven voor de wedstrijd die te volgen is op internet en via twaalf speciale uitzendingen van de ‘BZT Show’ bij NPO Zapp op 3.  Klassen kunnen een met elkaar gemaakt muziekstuk inzenden via de site meermuziekindeklas.nl. Presentator Pepijn Gunneweg zegt: “Muziek maken is eenvoudiger dan je denkt. Ook in een klas. Een te gekke percussiesessie op 26 broodtrommels kan een prachtig muziekstuk opleveren! Ik ben benieuwd naar de inzendingen van de klassen.”