Richard Groenendijk brengt single uit voor Stichting Villa Joep

Cabaretier, tv-presentator en zanger Richard Groenendijk heeft een single uitgebracht: ‘Maneschijn’. Dit lied draagt hij op aan Villa Joep, het fonds dat strijd tegen neuroblastoom kinderkanker, waar hij ambassadeur van is. Het lied ‘Maneschijn’ zal hij tijdens het 35-jarig jubileum van de Vereniging Exclusieve Sportcentra voor het eerst laten horen. Het lied, wat geschreven is door Mylène d’Anjou, is vanaf 29 januari te downloaden. Elke download is een donatie voor het onderzoek naar neuroblastoom.

De single die Richard Groenendijk heeft opgenomen, heeft hij in 2018 voor het eerst vertolkt tijdens het Spinning Event in Vlaardingen. Na veel enthousiaste reacties heeft hij gevraagd of Mylène d’Anjou het lied wilde schrijven en of Peter Groenendijk (o.a. bekend van ‘Ik heb je lief’) het lied wilde arrangeren. De single ‘Maneschijn’ is bedoeld als ‘eigen’ lied van Villa Joep dat troost brengt, verbindt en het verhaal van Villa Joep verspreid.

Vanaf begin 2018 is Richard Groenendijk ambassadeur van Villa Joep. Het fonds is een organisatie met een pure boodschap; de kinderen die ziek worden kunnen alleen ooit succesvol behandeld worden wanneer het onderzoek door kan gaan. Villa Joep is gestart als belofte aan de toen vierjarige Joep. Voor zijn overlijden beloofden zijn ouders hem alles op alles te zetten om genezing van neuroblastoom mogelijk te maken. Die belofte uit 2003 is uitgegroeid tot een professionele organisatie die geld inzamelt om het internationale onderzoek naar neuroblastoom te versnellen en de kans op genezing te vergroten. De enige vaste kracht en de noodzakelijke secretariaatskosten worden betaald door de onafhankelijke stichting Vrienden van Villa Joep. Dit om het voor Villa Joep mogelijk te maken dat alle donaties voor 100% naar onderzoek gaan.

De single ‘Maneschijn’ is te downloaden via www.richardgroenendijk.nl/villajoep

Elke download is een donatie voor het onderzoek naar neuroblastoom.

Gerelateerde artikelen