Robert Jensen

Robert Jensen, uniek in zijn soort

Eén van de meest aparte heerschappen van de vaderlandse entertainmentindustrie is zonder twijfel Robert Jensen (46). Zijn carrière vertoont een afwisselend patroon van talkshows en sabbaticals. Dan weer is hij plots een seizoen op televisie, dan weer pakt hij zijn spullen en zien we hem twee jaar nergens meer.

Boze tongen beweerden jaren geleden dat hij er wel eens op uit ging om in Azië aan zijn seksuele behoeften te komen, maar niemand behalve Robert zelf kan dat hard maken. Volgens geluiden op de wandelgangen leeft Robert veel in volstrekte anonimiteit in de Verenigde Staten. Hij heeft niet overdreven veel vrienden, is geen sociaal dier, houdt niet van gezelligheid en heeft geen relatie. Niemand weet of hij écht homoseksueel is zoals er wordt gefluisterd, of dat hij toch geregeld relaties met dames heeft.

Hult hij zich op privégebied het liefst in nevelen en laat hij veel te gissen over, in zijn werk is Robert onberispelijk. De presentator met de Deense achtergrond  heeft op veel verschillende nationale radiostations samen met Jan Paparazzi zeer vermakelijke programma’s gemaakt waarbij humor steeds centraal stond. Dat dit conflicten opleverde met bekende Nederlanders als Maarten Spanjer, clown Bassie, Mylène de la Haye, Viola Holt en Patty Brard, maakte Robert niets uit. Maar slachtte hij zijn gasten vroeger op onnavolgbare wijze af, sinds hij milder is geworden, vlogen de kijkcijfers omlaag. Hoe lang het duurt voordat er weer meer mensen gaan kijken naar de televisiegrapjas, daar kan men achter de schermen alleen maar schietgebedjes op loslaten. In elk geval heeft Robert het tijdens de huidige coronacrisis drukker dan ooit en publiceert de ene na de andere vlog op zijn website www.jensen.nl