Ronnie Tober over Rob de Nijs: ‘Ik vind het verschrikkelijk voor hem’

Rob de Nijs moet stoppen met zingen. In Party 40 geven artiesten van zijn generatie hem een eervolle schouderklop. Ronnie Tober zegt het volgende:

“Toen ik in 1963 mijn carrière in Nederland begon, was Rob al hot. Ik heb altijd een ontzettend leuke band  met hem gehad. Voor een damesblad maakten we eens een knotsgekke fotoreportage, in een zwembroek op het strand van Zandvoort. Mán, wat hebben we daar gelachen. Rob is een geweldige artiest. Ik heb vorig jaar zijn jubileumconcert gezien ter ere van zijn 75e verjaardag . Bovendien beschouw ik Rob als een soort buurman, want hij woont hier in Bennekom. We komen zijn vrouw Henriëtte geregeld tegen bij de Albert Heijn. Het nieuws dat Rob noodgedwongen moet stoppen met zingen vanwege zijn gezondheid, heeft mij enorm geraakt. Ik vind het verschrikkelijk voor hem. Hij gaat zijn lopende contracten nog afmaken, ik ga zeker nog een keer kijken bij één van zijn concerten. Ik hoop dat we elkaar misschien ook wat vaker zien, als hij straks niet meer druk is met zingen, we wonen tenslotte vlak bij elkaar. Ik heb hem nu expres nog niet gebeld, omdat het allemaal nog zo vers is. Rob is een enorm grote artiest met een warm hart en een warme stem. Nederland zal hem missen.”

rob de nijs 11021622