Roué Verveer komt met eigen comedy avonden

Cabaretier Roué Verveer zag al zijn voorstellingen vanaf maart worden geannuleerd door de Corona crisis. Na enkele maanden zonder werk heeft hij het initiatief genomen om kleinschalige ‘pop-up’ comedy avonden te organiseren. Door het enthousiasme van horecaondernemers heeft Roué besloten om het concept nog groter neer te zetten.

In samenwerking met E&A Events heeft de cabaretier nu een ‘dinner & comedy’ show in het leven geroepen genaamd Delicious & Raw. Verveer tovert de komende maanden horecagelegenheden in het hele land om tot comedy clubs. Dit vertelde Verveer vrijdagavond in het tv-programma Op1. Hij treedt niet alleen op als cabaretier, maar is ook gastheer op deze avonden. Het viergangendiner wordt bereid door topchef Dennis Huwaë, bekend van onder andere Restaurant Daalder en Okura.

“Na zoveel maanden kan ik weer doen wat ik het allerliefste doe: mensen keihard laten lachen!”

Verveer maakte ook bekend dat zijn Surinaams gesproken comedyshow ‘Typisch Surinaams’ op 1 juli 2020 (de dag van de afschaffing van de slavernij) wordt uitgezonden op NPO 3. De cabaretier stond hiermee in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré. Dit wordt de eerste keer dat er een Surinaams gesproken show op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden. ‘Typisch Surinaams’ is volledig Nederlands ondertiteld voor mensen die de Surinaamse taal niet verstaan of slechthorend zijn. Verveer doneert een deel van al zijn inkomsten aan de inwoners van Suriname die het momenteel enorm zwaar hebben door de Corona crisis. Hij heeft met een oproep op sociale media inmiddels meer dan €50.000 opgehaald.

Over Roué Verveer
Roué Verveer speelt sinds 2002 avondvullende theatervoorstellingen en wordt geprezen om zijn enthousiaste speelstijl, scherpe grappen en slimme improvisaties. Hij treedt hij regelmatig als vast lid van Comedytrain op in het Amsterdamse Toomler.