Ruud De Wild Adj (1)

Ruud de Wild dacht dat hij dood zou gaan

Radio-dj Ruud de Wild (52) heeft het afgelopen jaar vaker gedacht dat hij dood zou gaan. Hij had kanker en is daar meerdere keren voor onder het mes geweest. Inmiddels is hij schoon verklaard.

Voor het eerst sinds zijn laatste operatie was Ruud even op de radio te horen toen hij, naar aanleiding van de KWF Collecteweek, in gesprek ging met zijn collega Gijs Staverman. “Ik heb heel lang gedacht dat ik dood kan gaan”, biecht de radio-dj op tijdens dat gesprek.

“Ik wist het vanaf afgelopen januari en toen heb ik het stilgehouden. Pas voor de grote operatie, bij de derde ingreep, heb ik het bekendgemaakt.” De Wild roept iedereen op om KWF te steunen: “Er is veel meer geld nodig voor onderzoek, omdat kanker de wereld uit moet.”

De KWF Collecteweek is maandag officieel begonnen. Ook NPO Radio 2, waar Ruud werkt, komt in actie door honderd uur radio te maken voor KWF. Eén op de drie mensen krijgt in zijn leven te maken met kanker. Ook Ruud kwam er vorig jaar achter dat hij ziek was: “Ik heb het geluk dat ik er relatief snel bij was. Als ik het een halfjaar later had ontdekt, dan hadden wij nu niet gebeld.”

Beeld: Instagram