Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck stopt bij Quote

Sander Schimmelpenninck stopt na vier jaar als hoofdredacteur van Quote. Schimmelpenninck (36) werkte in totaal zeven jaar bij het zakenblad.

In een bericht op Instagram laat Sander weten dat het jaar 2020 voor hem een snelkookpan is geworden, ‘waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken’. Die keuzes hangen volgens hem ook samen met zijn persoonlijke leven. ‘Het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien. En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten.’

In Scandinavië blijft hij schrijven. ‘Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle Zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf.’