Carry Tefsen 22101807

Schoon

We hebben er lang naar uitgekeken, maar eindelijk is het dan zover: het is lente! We kunnen onze wintergarderobe opbergen en de luchtige outfits weer vooraan in de kast hangen. Ik hou van het voorjaar; het zonnetje, de blaadjes aan de bomen en de bloemetjes die voorzichtig uit de grond schieten. En natuurlijk niet te vergeten: tijd om onze dweil, spons en plumeau weer tevoorschijn te toveren voor een grondige voorjaarsschoonmaak. Al stelt Carry Tefsen, die twaalf jaar huishoudster Mien Dobbelsteen speelde in ’Zeg ’ns Aaa’, niet mee te doen aan de jaarlijkse poetstraditie. ”Een voorjaarsschoonmaak? Mijn hele huis staat vol met prullen en spullen”, zucht Carry. ”Ik ben geen vreselijke poetser.”

Marco Borsato heeft onlangs wel schoon schip gemaakt. Hij heeft een boekje opengedaan over zijn buitenechtelijke escapades. En ook al lijkt hij met zijn tv-biecht meer vijanden dan vrienden te hebben gemaakt, zijn ex-vrouw Leontine zou hem zijn zondes hebben vergeven. Marco zou dolgraag met een schone lei beginnen aan een lat-relatie. Hij wil zijn ex terug. ”Ik ben tot over mijn oren verliefd op Leontine”, zwijmelt de zanger. Leontine is iets minder spraakzaam als het gaat om haar gevoelens.

Katja Schuurman is wel een open boek. De schoonheid windt er geen doekjes om: ze is hartstikke happy met haar man Freek en haar twee prachtige meiden. Ook voor de tienjarige Sammie heeft Katja geen geheimen. Ze heeft haar dochter verteld over haar psychische problemen. ”Ik vind het goed dat Sammie weet dat we allemaal niet perfect zijn. Zeker haar moeder niet.” Patricia Paay biecht eveneens op niet perfect te zijn. ”Ik ben soms nogal onhandig.” De diva vertelt over de wijze waarop ze iets dierbaars kwijtraakte door haar eigen klunzigheid. Paay moest er lang op wachten, maar alles is uiteindelijk weer op z’n pootjes terechtgekomen. ”Ik voel me weer compleet.” Waarmee Patries maar weer eens bewijst: geduld is een schone zaak!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen