Sieneke begrijpt Songfestival-fiasco nog steeds niet

Sieneke Peeters begrijpt nog steeds niet dat haar liedje Sha-La-Lie het in 2010 niet schopte tot de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat zegt de zangeres in gesprek met De Telegraaf. Sha-La-Lie is toch wel een zwarte bladzijde in de Nederlandse Songfestival-geschiedenis, maar Peeters denkt daar anders over. “Ik strandde in de halve finale. Toen heb ik wel tranen gelaten, want eerlijk gezegd hadden we verwacht dat we naar de finale zouden gaan. Iedereen had het er over ’Shalalie! Shalala!’

Waarom is het volgens Peeters misgegaan? “Ja, het Songfestival blijft onvoorspelbaar“, analyseert Peeters.

Een veel belangrijkere vraag is hoe het ook alweer in vredesnaam mogelijk was dat zo’n liedje überhaupt werd ingestuurd. Tja, dat was een beslissing van Vader Abraham. “Kop of munt, wat hij eigenlijk wilde doen, mocht niet. Waarop hij opeens zei: ’Doe dan Sieneke maar.’ Toen ging ik naar Oslo!”

Tien jaar later heeft Nederland het Sha-La-Lie-trauma wel verwerkt. Sterker nog: we zijn het compleet vergeten nu Duncan Laurence het liedjesfestijn heeft gewonnen. “Ik vind het bijzonder dat het evenement juist tijdens mijn 10-jarige jubileumjaar naar Nederland komt“, zegt ze.

Is ze er in mei bij in Rotterdam? “Ik heb nog geen uitnodiging gezien, maar daar hoop ik wel op. Al mag ik de polsbandjes uitdelen, dat maakt me niet uit, haha!”

bron: Mediacourant

Gerelateerde artikelen