Cilly Dartell 110521 Ajdj (33)

Slecht nieuws voor Cilly Dartell: ‘Nieuwe plekken gevonden in longen en hersenen’

Voormalig Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (64), die getroffen is door longkanker, heeft een nieuwe klap te verwerken gekregen. Er zijn uitzaaiingen gevonden in haar longen en hersenen, laat ze weten.

Dartell, die deze week jarig was, schrijft op Facebook dat ze ‘onrustige tijden beleeft’. ‘Een aantal maanden geleden zijn er nieuwe plekken gevonden in mijn longen en in mijn hersenen. Bestralingen voor de laatste en een zogenaamde ‘trial’ voor de eerste. Een test van een nieuw middel om de plekken in de longen te bevechten’, schrijft ze op haar social media.

Deze week krijgt ze scans en binnenkort komen de uitslagen, schrijft ze. ‘Een van mijn lieve vriendinnen zegt altijd dat ik in de juiste rij moet gaan staan bij de uitslag. Ik heb me voorgenomen dat te gaan doen. We gaan ervoor.’ In het bericht bedankt ze ook iedereen die haar een felicitatie voor haar verjaardag heeft gestuurd.

Bij Dartell werd in 2016 voor het eerst de ziekte geconstateerd en ze leek na behandeling schoon. Vorig jaar kreeg ze opnieuw de diagnose longkanker. 

bron: AD / foto: Andries Jelle de Jong

Gerelateerde artikelen