goedele-liekens

Slecht nieuws voor Goedele Liekens: ze heeft huidkanker

Seksuologe Goedele Liekens (57) heeft vervelend nieuws gekregen: er is huidkanker bij haar ontdekt. De seksuologe maakt dat bekend via haar Facebookpagina, waar ze tevens deelt dat het te behandelen is, maar ze zich wel tijdelijk terugtrekt uit de media en politiek.

‘Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen’, schrijft Goedele. ‘Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden. Helaas te laat: de kankercellen hadden zich een weg ìn mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren. Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. “Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen”, zei de oncoloog.’

‘Het is behandelbaar, dat geluk heb ik. Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is’, vervolgt ze. ‘Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Halverwege de trap moeten stoppen eer je boven in je bed gekropen raakt, slap en koortsig in de zetel’ verward… Lotgenoten kennen het.’

‘Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media. Ik heb mijn energie nu even voor iets anders nodig. Om er daarna professioneel weer terug voor te gaan! Je bent nog niet van mij verlost hoor. ‘Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je,’ sluit Goedele haar bericht af.

Beeld: ANP