david-van-den-tempel

Soldaat van Oranje-ster is coronabuddy in het ziekenhuis

Musicalster David van den Tempel (32) – onder andere bekend van Soldaat van Oranje – kwam door de coronacrisis thuis te zitten. Om rond te komen én zijn steentje bij te dragen is hij in het ziekenhuis gaan werken als coronabuddy. Hij werd gevolgd door Kruispunt bij deze …

David speelde in musicals als ‘Soldaat van Oranje’, ‘Evita’ en stond met het stuk ‘Vietnam’ op het toneel toen de coronacrisis uitbrak en hij thuis kwam te zitten. “Ik wil zo graag snel weer op het toneel te staan en besloot daarom te gaan helpen zodat het virus de wereld uitgaat”, vertelt David aan RTL Boulevard. “We helpen verpleegkundigen met patiënten rondrijden, met bloed naar het lab brengen. Het belangrijkste is dat we bij de Corona-IC zorgen dat het virus op de afdeling blijft, onder andere door te helpen met het schoon aan- en uitkleden van de verpleegkundigen,” aldus David.

Het werk in het ziekenhuis geeft de musicalster veel voldoening, maar op het toneel mist hij enorm. “Ik heb wel geprobeerd om, samen met iemand anders die in het theater zit, te gaan zingen met kerst, maar dat mocht helaas niet.” Gelukkig is er ook goed nieuws voor David; de musicalproductie van Titanic zal doorgaan. “Dat houdt me nu nog meer op de been om flink mijn schouders eronder te zetten in het ziekenhuis.”

Beeld: Instagram