Soldaat van Oranje stilgelegd door coronabesmettingen

De populaire musical Soldaat van Oranje is weer stilgelegd, dit keer wegens de coronabesmettingen binnen de cast van de musical. Begin september is de musical weer begonnen na een coronastop van 6 maanden.

Ongeveer de helft van de cast, zo’n 15 personen, zijn besmet met het Coronavirus, zo liet een woordvoerder van de musical weten. Om deze reden wordt de musical sowieso tot en met 4 oktober afgelast. Eerder werd de musical in maart stilgelegd vanwege de toenemende coronamaatregelen.

Bij het heropstarten van de musical begin september zei producent Fred Boot blij te zijn dat het team weer aan de slag kon, ook al is het met 300 in plaats van 1100 mensen in de zaal lang niet rendabel.

Soldaat van Oranje is de meest succesvolle theatervoorstelling uit de Nederlandse geschiedenis. De bewerking van het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema trekt sinds de première in oktober 2010 doorlopend uitverkochte zalen. Inmiddels werd het stuk bijna 3000 keer gespeeld en werden er meer dan 3 miljoen kaartjes verkocht.