dave-roelvink

Moeders

Zijn wilde haren is hij al een tijdje kwijt; Dave Roelvink is van een feestbeest veranderd in een heuse huismus. Maakten zijn vader Dries en moeder Luciënne zich in het verleden nog weleens zorgen om hun rebelse zoon, inmiddels kunnen ze rustig gaan slapen. Dave hangt niet meer tot diep in de nacht aan de lampen, zit niet meer dronken achter het stuur en zullen we niet meer betrappen op een pikant avontuurtje in een jacuzzi. Hij leeft gezond, drinkt niet meer en geniet tegenwoordig van een rustig en burgerlijk leventje met zijn vriendin. Dat er een kindje op komst is, vervult zijn hart met liefde. Dave geeft toe altijd al gedroomd te hebben van het vaderschap. Als eerste stelde hij zijn moeder op de hoogte van het blije nieuws. ”Ze was meteen in tranen toen ik vertelde dat ik vader word”, glimlacht Dave trots. Zijn mams is dolgelukkig dat haar eerste kleinkind op komst is.

Zo happy als Daves moeder is, zo verdrietig is Rachel Hazes. Door de ruzie met haar dochter Roxeanne ziet ze haar kleinzoon Fender niet meer. En dat doet zeer. ”Ik mis hem”, geeft de Hazes-weduwe toe. Of moeder en dochter zich ooit zullen verzoenen? Laten we het hopen! De wonderen zijn immers de wereld nog uit.

Iets wat Glennis Grace als geen ander weet. Zij had jarenlang ruzie met haar moeder. ”Ze had losse handjes”, vertelde de zangeres. Toch hebben de twee dames zich uiteindelijk weer verzoend. ”Ik kan niet zonder haar”, gaf Glennis toe. Ook Patty Brard en Connie Witteman legden hun ruzies bij met hun dochters. Dat hun meiden de strijdbijl wilden begraven, doet hun moederhart goed. Op zeker dat ze door Priscilla en Constanza op Moederdag in het zonnetje worden gezet. Want we kunnen wel stoer gaan doen, maar we hebben maar één moeder; zij die jou het leven schonk. Wees dus zuinig op haar… Voor alle moeders van ons land: geniet van jullie speciale dag!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Instagram

Gerelateerde artikelen