stef-bos

Stef Bos componeert lied voor veteranen

Zanger Stef Bos (59) heeft een lied gecomponeerd voor veteranen. Op Nederlandse Veteranendag – 26 juni – zal hij het lied ten gehore brengen onder begeleiding van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Ook Claudia de Breij en Snelle zullen door de kapel begeleid worden tijdens hun optreden die dag. Naast de artiesten zijn koning Willem-Alexander en demissionair minister-president Rutte bij de viering van de Nederlandse Veteranendag aanwezig. De viering zal dit jaar plaatsvinden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar vier veteranen hun bijzondere verhalen zullen delen.

De demissionaire minister-president, demissionair minister Bijleveld van Defensie en de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag zullen een toespraak houden. Het programma wordt live uitgezonden, er zijn geen publieke activiteiten. Na afloop spreekt de koning met een aantal veteranen.

Nederland telt ruim 100.000 veteranen. Tijdens de openingsceremonie van het programma staan zij centraal. Aansluitend vertellen enkele veteranen over hun ervaringen op missie en hun tijd naderhand terug in Nederland. De sprekers dienden onder moeilijke omstandigheden in Afghanistan, Nederlands-Indië en Sarajevo.

Beeld: ANP