stefano-keizers

Stefano Keizers legt ziel bloot in documentaire

Cabaretier Stefano Keizers (33) geeft mensen met zijn nieuwe 3Doc: Mijn naam is Stefano Keizers een kijkje in zijn ziel. Met de nieuwe documentaire wil Stefano erachter komen of hij echt is of een typetje speelt. “Ik hoop dat mensen die de documentaire zien, mij kunnen vertellen of ik echt of nep ben”, vertelt de cabaretier aan het ANP.

Keizers werd een jaar lang gevolgd door documentairemaakster Lavinia Aronson. “Na deze documentaire kan ik niet meer ontkennen dat ik aandachtsgeil ben”, vertelt hij. “Ik dik mijn hele leven al alles aan en ben altijd bezig met entertainen.”

De nieuwe voorstelling van Stefano, Sorry Baby, speelt een grote rol in de documentaire. Hij gooide twee weken voor de premiere namelijk de hele show om. Hij besloot de show te maken over “de gijzeling van het impresariaat”, zoals hij dat zelf omschrijft. Na zijn première breekt Stefano, omdat hij bang is dat zijn carrière mislukt is. “Zonder het te weten sta ik altijd onder hele hoge druk. Ik was al heel lang met die voorstelling bezig, mijn hele carrière stond onder druk.” Achteraf schrok de cabaretier erg van het zien van de scène: “Ik had het zelf misschien niet laten zien, maar ik ben er ook trots op. Het bewijst dat ook ik niet sterk genoeg ben om altijd in het gareel te blijven.”

Nu de documentaire af is, kan Stefano nog niet vertellen of hij ‘ontmaskerd’ is. “Ik was bang dat ik me heel erg voor de documentaire zou gaan schamen, maar dat was niet het geval. Ik hoop dat nu ook de discussie over of ik wel of niet echt ben, ophoudt. Daar gaat het niet om.” Wel is de cabaretier nog steeds zenuwachtig voor de nacht van 4 september, waarop de documentaire bij BNNVARA op NPO3 te zien is. “Ik kan er niks meer aan veranderen. Ik laat mensen nu echt heel diep in mijn ziel.”