Thuis

Sinds we met zijn allen in thuisisolatie zitten, worden we met de dag creatiever lijkt het wel. Klusjes waar we eerder niet aan toekwamen door ons hectische leventje, worden nu met veel enthousiasme gedaan. Er wordt naar hartenlust gepoetst, geverfd, gelakt en geharkt… Wat zullen onze huizen, tuinen en balkonnetjes er straks gelikt uitzien.

Ook bekend Nederland is aan huis gebonden en via social media delen onze sterren hoe ze hun dagen slijten. Linda de Mol danst met haar dochter door het huis, Tino Martin speelt spelletjes aan de eettafel en Alain Clark maakt muziek in zijn huiskamer. Rachel Hazes denkt in stilte terug aan vervlogen tijden… Met een emotioneel betoog op Instagram maakt ze duidelijk dat ze haar overleden echtgenoot nog elke dag mist. Het is te hopen dat haar nieuwe vriend niet jaloers is aangelegd, dan zou het huis namelijk te klein zijn.

Iets wat bij Saskia en Serge ondenkbaar is, het stel zegt nooit ruzie te hebben. Zij leven in harmonie. Het duo is vijftig jaar getrouwd. Het geheim van hun huwelijk? ”Wij behandelen elkaar met respect. We schreeuwen nooit, schelden doen we evenmin.” Dat laatste kunnen we van Gordon niet zeggen, die kan zich nog weleens een krachtterm laten ontvallen. Nu de huizenmarkt door corona stevig onder druk staat en Goor de verkoop van zijn villa in Blaricum voorlopig wel kan vergeten, zal hij een vloekje hier en daar vast niet kunnen onderdrukken.

Zo zal Marga Bult momenteel een diepe zucht slaken bij het zien van de coronapatiënten in het verzorgingstehuis waar ze aan de slag is gegaan. De zangeres wilde niet thuis op de bank blijven lummelen nu ons land in de ban is van het verwoestende griepvirus. Marga kwam in actie en pakte haar oude beroep van verpleegster op. Fantastisch, hulde aan Marga! Even geen glitterjurken en een volle zaal om voor te zingen… Nee, Marga bewijst heel dapper dat ze van alle markten thuis is. En dat verdient een diepe buiging…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen