syb-van-der-ploeg-elfstedentocht

Syb van der Ploeg rijdt deel Elfstedentocht

Zanger Syb van der Ploeg (54) heeft zondag de Elfstedentocht gereden, samen met Henk Angenent. Vergezeld door enkele vrienden kwamen ze zondagavond aan in Leeuwarden na een dag schaatsen, meldden Friese media.

Syb, de zanger van de groep De Kast, reed samen met Henk, winnaar van de laatste Elfstedentocht in 1997, een groot deel van de ’tocht der tochten’. De groep is zondagochtend om 08.00 uur vanaf de Zwette vertrokken.

“Ik ben weer redelijk fit nu. We fietsen hem altijd met een groep op Tweede Pinksterdag en we zijn ook fanatieke schaatsers. We hebben altijd gezegd dat we hem een keer willen schaatsen met z’n allen. Die kans is nu enigszins mogelijk, dan gaan we dat gewoon doen”, zei Angenent voor vertrek tegen de Leeuwarder Courant.

Diezelfde krant meldt dat Henk, Syb en de anderen rond 18.00 uur finishten op de Bonkevaart in Leeuwarden. Ze hebben de tocht niet in zijn geheel kunnen rijden, want de kwaliteit van het ijs was niet overal goed genoeg. De groep stapte bij Bolsward in de auto om Harlingen en Franeker over te slaan.

Beeld: ANP