Teleurstelling en vreugde bij Ronnie Tober

Ronnie Tober wordt 21 april 75 jaar en wilde dit groots vieren met collega’s van toen en nu.

“Alles was al geregeld, de prachtige locatie, de datum en de uitnodigingen waren al de deur uit”, begint Ronnie zijn verhaal….

“En toen kwam die ellendige corona om de hoek kijken. Ik heb iedereen moeten zeggen dat de reünie, zoals ik het noem, want er zijn zoveel collega’s om ons heen weggevallen, op dit moment niet doorgaat maar zo gauw het kan we een nieuwe datum gaan prikken om mijn verjaardag toch te vieren. Hoe ik het ga noemen? Tjsa, dat zeg ik nog niet, maar ik heb wel een heel leuk idee in mijn hoofd zitten.”

“Maar omdat ik 75 jaar word, belde Adrian Hoes van de platenfirma Telstar mij op of ik het leuk zou vinden om een nieuwe cd te maken met oude hits maar ook met nieuwe liedjes er op. En natuurlijk vond ik dat in één woord geweldig. Voor de coronacrisis zijn Jan en ik naar de opnamestudio’s in Weert gereden en hebben die nieuwe liedjes opgenomen. De Familie Hoes draag ik altijd een zeer warm hart toe. Heel veel platen en LP’s heb ik daar opgenomen en altijd was er eerst een kopje koffie met echte Limburgse Vlaai. Dat is nu nog steeds zo, haha.”

Het album, Ronnie Tober 75 jaar jong, is klaar, er komt volgende week een single uit met zijn grootste hits in een medley en op 21 april is Ronnie te gast in Tijd voor Max bij Omroep Max.