Televisielegende Mies Bouwman (88) overleden

0
Voormalig televisiepresentatrice Mies Bouwman is maandag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar zoon. Bouwman wordt door velen gezien als de “koningin van de Nederlandse televisie”. Ze overleed thuis in het bijzijn van haar kinderen. De presentatrice kampte vorig jaar met een longontsteking. Haar doodsoorzaak is nog niet bekend.

Ze opende vaak programma’s met de woorden “dag lieve mensen”. Bouwman was vanaf het begin van de televisie bij verschillende programma’s te zien. Ze begon haar televisiecarriere in 1951 bij de KRO, maar werd vooral bekend door de eerste live marathon-uitzending uit de Nederlandse tv-geschiedenis Het Dorpin 1962.

Bouwman deed mee aan het omstreden programma Zo is het toevallig ook nog ‘s een keer. Het werd een enorme rel, waarbij haar deelname vooral bij conservatief Nederland in het verkeerde keelgat schoot. Er werd haar verweten het geloof “belachelijk” te maken.

Ze kwam terug met Mies en scène, waarin zij bekende Nederlanders ontving. In de jaren 70 maakte zij het programma Eén van de Acht, een familieshow waarin Mies acht ‘gewone’ Nederlanders ontving. Een ander goed bekeken programma van Bouwman was In de hoofdrol in de jaren 80.

Daarnaast presenteerde Bouwman 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas.

bron: nu.nl

Share.