the-streamers-koningsdag-maan

The Streamers plannen nieuw concert op 29 mei

Het volgende concert van The Streamers – een groep artiesten die zich heeft gebundeld – zal op 29 mei plaatsvinden. Dat maakten de artiesten dinsdagavond bekend na afloop van het speciale Oranjeconcert in de tuin van de Koninklijke Stallen.

Waar dit optreden zal plaatsvinden of welke artiesten eraan mee zullen doen is nog niet bekend. Wel lijkt het erop dat het een succes zal worden, want op dinsdagavond haalde het live-concert een flink aantal kijkers. Het aantal kijkers passeerde dinsdagavond de 2,5 miljoen. Volgens de organisatie is het daarmee het meest bekeken streaming-event ooit in Nederland.

Kijkers logden dinsdag niet alleen in vanuit Nederland, maar ook vanuit tientallen andere landen. Het eerste lied was een cover van Our house van Crosby, Stills & Nash door onder anderen Acda & De Munnik, Typhoon en Roel van Velzen. Dit lied werd gezongen in de kleine balzaal in Paleis Noordeinde. Daarna volgde een medley van allerlei covers, originele Nederlandse songs en klassiekers, ten gehore gebracht door onder andere Danny Vera, Maan de Steenwinkel, Nick & Simon, Miss Montreal en Kraantje Pappie en Guus Meeuwis, de oprichters van The Streamers. Naarmate de avond vorderde, klaagden wel steeds meer mensen online dat de connectie met de stream begon te haperen en het beeld en geluid niet langer synchroon liepen.

Beeld: Instagram

Gerelateerde artikelen