Tijl Beckand

Tijl Beckand presenteert eerste editie van Classical Lounge

Zaterdag 28 november, 17.00 & 20.00 uur, presenteert Tijl Beckand in de Fokker Terminal de eerste editie van Classical Lounge, de nieuwe luisterervaring van Residentie Orkest Den Haag. Op het programma bij deze fascinerende ontdekkingsreis door de wereld van muziek staan werken van Ligeti, Richter, Tsjaikovski, Cage en Rautavaraa.

Classical Lounge van Residentie Orkest Den Haag is een bijzondere luisterervaring. In het karakteristieke en inspirerende industrieel gebouw Fokker Terminal neemt Tijl Beckand, bekend van De Lama’s en De Tiende van Tijl, je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van muziek waarvan je het bestaan niet kende. Gewoon met een drankje in je hand.

Muziek pulseert. Net als het heelal, de sterren en de natuur. Langzaam en overdonderend of vlot en speels. Ontdek zaterdag 28 november bij de eerste editie van Classical Lounge prachtige stukken die overweldigen. Zoals het fonkelnieuwe, nog nooit in Nederland gespeelde Journey CP-1919 van de iconische componist Max Richter, een werk gebaseerd op de ontdekking van de eerste pulsarster. Geniet verder van een deel uit Ligeti’s Bagatelles, Tsjaikovski’s Andante cantabile, Cages Third Construction en Rautavaara’s Cantus Arcticus, een concert voor vogels en orkest. Het Residentie Orkest staat onder leiding van dirigent Jonathan Bloxham. Solist is Elias Gustafsson op tuba.