Tranen

Tranen met tuiten huilt ze in de studio, zo vertelt Rox Hazes ons deze week. Ze heeft een neiging tot somberheid. Ook Marco Borsato weet hoe het is als donkere wolken zich boven je samenpakken. Wie herinnert zich niet een gebroken Marco in poptempel Paradiso in 2009? Voor het oog van de camera deelde hij zijn financiële leed na het faillissement van TEG; Marco gooide ongegeneerd alle sluizen wagenwijd open en liet de waterlanders stromen voor de snorrende camera’s.

Zelf heb ik het gesnotter altijd met een schuin oog bekeken; Marco had voor het faillissement 29 miljoen, na het TEG-debacle was hij zo’n 15 miljoen kwijt. Dat is natuurlijk een flinke hap geld en we zouden daar allemaal flink ziek van zijn. Maar een snel rekensommetje leert ons dat Marco nog altijd 14 miljoen snoeiharde euro’s over had.Het was dus niet zo dat Marco en Leontine in een Kip-caravan moesten wonen en slechts één rijstwafel per dag te knabbelen hadden. ”Ik was zowel financieel als menselijk alleen nog maar aan het overleven”, is dan ook een tikkeltje genant uit de mond van een miljonair.  Afijn, Marco is inmiddels weer helemaal boven Jan. Hij kocht een paar maanden geleden een schitterend huis voor bijna 4 miljoen euro. De tijden van zorgen zijn duidelijk voorbij. Marco trekt weer volle zalen en weet de handjes op elkaar te krijgen.

Eddy Wally viel afgelopen weekend eveneens een staande ovatie ten deel. Honderden mensen waren naar Zelzate afgereisd om de zanger de laatste eer te bewijzen. Eddy had het vast prachtig gevonden om te zien hoe geliefd hij nog altijd was en dat er menig traantje werd weggepinkt tijdens de herdenkingsdienst. ”Hij is heengegaan met een glimlach”, zo vertellen zijn nabestaanden. Eddy kon niet wachten om herenigd te worden met zijn vrouw die enkele jaren geleden overleed. Eddy miste haar. En nu zijn de twee geliefden weer samen. Precies wat hij al die jaren wilde. Mooi als twee mensen zo van elkaar houden. Je zou er bijna van volschieten…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie