Uitspraak in drugszaak Frank Masmeijer verplaatst naar februari

Het hof van beroep in Antwerpen doet niet op 17 januari, maar op 8 februari uitspraak in de strafzaak tegen Frank Masmeijer. De voormalige presentator wordt verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel.

Het hof van beroep laat aan NU.nl weten dat de zaak om 9.00 uur begint en toegankelijk is voor publiek. Wat de reden voor het uitstellen is, is niet bekend. Eerder werd Masmeijer al veroordeeld tot een celstraf van acht jaar, maar de voormalige presentator ging in hoger beroep. Hij zegt dat hij een zeer beperkte rol heeft gespeeld tussen de opdrachtgevers en uitvoerders. Masmeijer riskeert acht jaar celstraf voor zijn rol bij een mislukte poging om een partij van 467 kilo cocaïne uit de Antwerpse haven te smokkelen. De rechtbank veroordeelde hem tot acht jaar gevangenisstraf, waarop de ex-showmaster in hoger beroep ging.

Tijdens de behandeling van het beroep door het hof in Antwerpen legde de 57-jarige Masmeijer een bekentenis af over zijn betrokkenheid bij de import van de cocaïne met een waarde van 23 miljoen euro.

bron: nu.nl