Uitvindersgezin met o.a. Harry Piekema en Tatum Dagelet in nieuwe familiefilm ‘De familie Slim’

Harry Piekema, Tatum Dagelet, Matheu Hinzen en de 15-jarige Musical.ly ster Sara Dol spelen in de nieuwe Nederlandse familiefilm ‘De Familie Slim’. De film gaat over een uitvindersgezin waarvan de jongste zoon Max zich het buitenbeentje voelt van de familie, zijn uitvindingen mislukken altijd. Wanneer zijn ouders en zus ontvoerd worden, moet Max alles op alles zetten om hen te redden met een uitvinding die wél werkt…

Harry Piekema (‘Albert Heijn’ commercials, ‘Borgen’) speelt de rol van vader Fritz Slim, uitvinder van alledaagse zaken. Hij is getrouwd met Julia Slim, die wordt gespeeld door Tatum Dagelet (‘Brutale Moeders’, ’4 Handen op 1 Buik’). Julia is een lichtelijk verstrooide professor en haar uitvindingen zijn zeer indrukwekkend en gevaarlijk. Samen hebben ze twee kinderen: dochter Vera en zoon Max. Sara Dol (Influencer met meer dan 641.000 volgers op Musical.ly) speelt Vera die met haar vliegende Vloggercam jonge meiden op de hoogte houdt van de nieuwste gadgets en snufjes. Ze ligt regelmatig overhoop met haar broertje Max, gespeeld door Matheu Hinzen (‘Bloed, Zweet en Tranen’, ‘Onze Jongens’). Max is een jonge, ambitieuze uitvinder die altijd bezig is met het bedenken van nieuwe uitvindingen. Het échte uitvindersgen heeft zich echter nog niet bij hem geopenbaard.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Najib Amhali, Peter Aerts en Precious Bostelaar ook in de familiefilm te zien zijn. ‘De Familie Slim’ wordt geregisseerd door Roy Poortmans en wordt vanaf 6 december in de bioscoop uitgebracht door Just Film Distribution.